Spacer Romania Blog
Ce este bluetooth si cum ne face viata mai usoara?

Ce este bluetooth si cum ne face viata mai usoara?

Astazi discutam despre Bluetooth si tehnologia din spate. Sigur stim despre acest termen si il folosim mereu in dialoguri, dar oare stim exact ce face si de unde a pornit aceasta idee? In prezent, fiecare PC, laptop, telefon sau alt device au tehnologia Bluetooth, dar oare ea la ce ajuta?

Bluetooth – scurta prezentare

Bluetooth este o forma de comunicare radio fara fir, ce are loc intre doua dispozitive, astfel  permitand transferul de date pe o distanta limitata. Tehnologia a fost fondata in 1994, iar in data de 20 mai 1998 a aparut gruparea Bluetooth Special Interest Group. Aceasta aduce mereu imbunatatiri si actualizari tehnologiei. Bluetooth operează pe o frecvență radio de 2,4 GHz, are o raza mica, dar un consum de energie scazut. Pana in prezent, exista 5 versiuni de Bluetooth, fiecare cu sub-variantele sale. 

Exista 4 tipuri de Bluetooth, in functie de raza de acoperire: 

  1. Clasa 1 – cu o raza de acoperire de pana la 100 m, folosit in industrie;  
  2. Clasa 2 – cel mai comun, intalnit pe dispozitivele mobile, cu o raza de actiune de 10 m; 
  3. Clasa 3 – cu o raza de acoperire de 1 m; 
  4. Clasa 4 – cu o raza de acoperire de sub 0.5 m. 

Daca acum multi ani Bluetooth era o tehnologie revolutionara, acum lucrurile nu mai stau asa. Wi-fi este una dintre conexiunile mai sigure, mai rapide si mai performante, punand Bluetooth pe plan secund atunci cand vine vorba de laptopuri si PC-uri. Unde este insa Bluetooth revolutionar este la capitolul gadget-uri precum casti sau boxe, acolo unde efectul este unul garantat si extrem de bine primit de public.

Recomandari Spacer

Spacer are cateva recomandari pentru voi in materie de casti si boxe si suntem siguri ca vei avea un feedback pozitiv. Boxa wireless Spacer rosie este bestseller-ul nostru si desi este mica, are o super capacitate. Este versatila, usor de folosit si este perfecta pentru drumetii, petreceri, sport indoor sau orice fel de activitate care nu deranjeaza vecinii sau pe cei din jur. 

Castile wireless Spacer sunt perfecte pentru condus sau atunci cand iti petreci toata ziua in call-uri si ai nevoie de un gadget usor si simplu de folosit. Tehnologia Bluetooth asigura conectarea cu device-ul tau si iti asiguram ca este un dispozitiv de top. 

Te invitam sa ne urmaresti si pe social media (facebook, instagram, youtube) unde vei gasi mereu informatii si recomandari cool.