Jocurile pe calculator: cum ne ajuta sa ne dezvoltam inteligenta
Jocurile pe calculator intotdeauna au starnit controverse in randul parintilor si au existat multe dezbateri pe aceasta tema. Sunt OK pentru copii si adolescenti? Sau acestia trebuie tinuti departe de ele pentru ca le rapesc din timp sau din alte activitati pe care le pot petrece in aer liber. In acest articol dorim sa clarificam aceste aspecte si sa alegem o echipa pe care sa o promovam. Are videogames good for you? 😊
Noi suntem #teamvideogames si credem in potentialul acestora, mai ales in zilele noastre. Este adevarat, acum 15 ani resursele erau limitate si jocurile nu atrageau nici din punct de vedere grafic si nici din punct de vedere fun. In plus, erau foarte greu de gasit sau cand aveai norocul sa gasesti un CD, fie era demo, fie era super scump. Ce-i drept, pentru noi erau un deliciu, insa comparand cu ceea ce vedem AZI, nu exista loc de comentarii. Cine nu a jucat Prince of Persia, Jazz Jack Rabbit, Mario Brothers sau Quake? Ni le aducem aminte cu drag, insa acelea clar erau doar pentru distractie, elementul de dezvoltare lipsea din cauza resurselor scazute.
Daca vorbim despre jocurile pe calculator actuale, vom vedea o diferenta ca de la cer la pamant, insa o diferenta care marcheaza clar o evolutie si un mod distinct in care copilul percepe jocul. Fiind extrem de curiosi din fire, cei mici exploreaza jocurile din toate punctele de vedere, punand intrebari, incercand constant sa gaseasca singuri raspunsurile. Faza “de ce?” capata o alta semnificatie atunci cand te joci un joc, pentru ca faci conexiuni pe care in mod normal nu le-ai face. Poate pentru un parinte este destul de complicat sa accepte toate aceste lucruri, insa jocurile moderne sunt clar facute pentru a dezvolta inteligenta, atata vreme cat copilul este dispus sa vada jocul ca un asemenea instrument si sa i se explice clar rolul lui. In plus, ajuta copilul sa invete mai repede o limba straina, depinde doar de efortul pe care acesta il depunde in invatare.
Jocurile pot aduce beneficii daca sunt lasate la indemana copiilor un timp limitat. Dependenta de calculator este o reala problema si trebuie stopata din timp, pentru a nu avea consecinte pe viitor. Aici trebuie sa intervina parintele si sa decida clar un program pentru cel mic, imbinand activitatile outdoor cu cele indoor. Nu trebuie sa i se acorde aceasta libertate, deoarece jocurile pot foarte usor sa il acapareze, stricand practic scopul educativ de pana acum.
Un aspect esential in dezvoltarea inteligentei prin videogames este si gradul de confort asigurat copilului, care ii permite sa asimileze mult mai bine informatii daca are un mediu propice. Spacer propune o gama variata de scaune de gaming, extrem de durabile si super confortabile, dispuse pe mai multe culori. In asa fel, pozitia copilului la calculator este controlata constant si mentinuta corect, inlaturand o grija inutila. Materialele sunt de cea mai buna calitate si asigura maxim de confort indiferent de anotimp si de nivelul de caldura din camera.
Speram ca v-am convins si ca o sa va alaturati echipei noastre, fiind convinsi ca recomandarile noastre sunt formulate doar intr-o maniera pozitiva si educativa. 😊