Scurta istorie a fenomenului Yoga: cum a aparut si ce beneficii are asupra sanatatii
Toti avem perioade in care ne simtim extrem de stresati si cautam solutii variate pentru a avea o sanatate si o stare de spirit mai buna. Munca, agitatia sau problemele de familie isi lasa adanc amprenta asupra “chakrei” noastre si din pacate, efectele negative sunt cele mai care observa. Mergand pe principiu – mai usor de prevenit decat de vindecat – trebuie luate masuri urgente pentru a avea o stare de sanatate optima, bazata pe o alimentatie echilibrata si sport. Vorbind de sport, in acest articol nu dorim sa recomandam ore intregi petrecute la sala, desi cine se simte bine facand asa ceva, o poate face. Noi alegem varianta mai light, care sa impace atat mintea cat si corpul, cu un minim de efort, dar maxim de efect. Un procedeu cu vechime si traditie, care aduce acel echilibru dupa care toata lumea tanjeste este YOGA, un sport ce se poate practica cu usurinta acasa, nu doar in sala de sport.
Pentru curiosi avem cateva informatii utile despre acest sport, care sa ajute in cazul in care este nevoie de convingere. 😊 Cuvantul “Yoga” provine de la cuvantul “yodge” care inseamna “conexiune”. In aceasta conexiune intalnim mai multe elemente: armonie, liniste si exercitii fizice simple, care sa aduca corpului uman acea pace de care are nevoie pe timpul practicarii sportului.
Fondatorul practicii moderne de yoga este Sri Tirumalai Krishnamacharya si acesta a jucat un rol crucial in aproape 85% dintre practicile intalnite in zilele noastre. Din acel punct incolo, yoga a inceput sa fie practicata aproape ca o religie, avand adepti in toate colturile lumii. Principiul de baza al acestui sport este ajungerea la o armonie universala, unde omul este cel mai aproape de Dumnezeu. In momentul in care acel lucru se intampla, toate problemele sunt aproape rezolvate, pentru ca organismul se vindeca singur si isi trage energia din sursa de meditatie. Pare complicat, dar pentru iubitori este logic si reprezinta o borna la care toti tanjesc sa ajunga.
Nu este necesar sa ai un trainer de yoga, pentru ca pana la urma fiecare poate sa isi imprime propriul stil si sa incerce sa ajunga in stari diferite manat de un crez propriu. In schimb, trebuie mare atentie la limitele pe care corpul le care si atunci cand exista semnale clare, sa nu le ignoram. Daca o persoana este mai elastica, aceasta clar poate realiza anumite scheme mai complicate, fara sa simta durerea. In yoga nu trebuie sa iti depasesti limitele ci trebuie sa stii pana unde iti poti solicita corpul. Durerea nu face parte din acest sport si in momentul in care aceasta survine, clar ceva trebuie schimbat.
Pentru ca iubim sa vedem oameni atat de dedicati unui sport intrigant, am inceput si noi sa ne documentam si credem cu ardoare in puterea yoga, pentru ca acest echilibru ajuta pe oricine sa fie mai optimist, mai sigur pe sine si mai lejer in lucrurile pe care le face in viata de zi cu zi. Pentru a se afla in trend cu noutatile in materie, am introdus salteaua de yoga Spacer, varianta ideala pentru exercitiile efectuate acasa, in intimitatea spatiului propriu. Cei care nu se simt confortabil sa fie urmariti de cei din jur cum executa exercitiile sau sa fie criticati, sportul de acasa este solutea ideala si salvatoare. Cu o dimensiune de 1830 x 610 x 10 mm si o culoare albastra care parca aminteste de valurile marii, aceasta saltea ajuta orice practicant de yoga sa isi realizeze exercitiile zilnice si sa fie fericit la finalul programului de lucru. Am incercat-o si noi si suntem extrem de multumiti, incepand sa intelegem si noi dragostea oamenilor pentru sport si pentru accesorii de acest tip.