Spacer Romania Blog

3 activitati distractive pe care le poti face acasa daca ai copii

In ultima perioada ne confruntam cu lucruri pe care nu le-am mai experimentat pana acum, dar incercam intotdeauna sa vedem partea pozitiva a situatiei, sa ne mentinem tonusul cat mai dinamic si sa ne abatem gandul de la lucrurile triste petrecand mai mult timp cu cei dragi. In acest articol ne adresam indeosebi persoanelor care au copii. Daca inainte ne plangeam ca nu petrecem suficient timp alaturi de ei, acum nu mai avem nicio scuza, deci trebuie sa gasim activitati variate pentru a alunga plictiseala si pentru a descoperi lucruri noi impreuna.

Spacer te ajuta sa gasesti in fiecare zi un motiv de bucurie, sa razi alaturi de cei mici si sa le aduci un zambet mare pe buze cu fiecare idee pe care o ai. Este important sa imbini miscarea cu activitatile creative si sa le oferi un echilibru in acest sens. Daca nu isi mai pot epuiza energia alergand prin parc, trebuie gasita o solutie si cum acestia sunt prea mici pentru a urma un program de miscare disciplinat, ramaneti activi prin dans. Pune boxa portabila intr-un loc sigur si ferit de “pericole”, alege melodii vesele si ritmate si sa inceapa dansul!! Nu trebuie neaparat sa fie un dans organizat… Puteti sa va prostiti, sa topaiti, dar neaparat sa radeti, sa faceti miscare si sa va mentineti activi. Pentru a nu deranja vecinii, faceti acest lucru cu precadere dimineata sau in momentele zilei pe care le aveati oricum alocate pentru parc, astfel incat programul obisnuit sa nu fie complet dat peste cap. Dupa aceea, la somn cu ei. 😊

Pentru un plus de voie buna, folositi un selfie stick si imortalizati aceste momente haioase. Va puteti stramba, folosi filtre speciale de cosmetizare sau filma “in actiune”, toate cu ajutorul acestui dispozitiv haios. Alegeti tinute mai ciudate, combinatii de culori tari, lucruri diferite pe care nu le faceati in zilele “normale”. Aduceti un plus de culoare prin imaginatie si alungati plictiseala prin voie buna. Cu siguranta aceste momente speciale trebuie fotografiate si incercati sa vedeti partea pozitiva a acestor zile. Da, stati acasa, dar sunteti sanatosi si impreuna. Din punctul nostru de vedere, este tot ce conteaza.

Daca desenatul este una dintre activitatile de baza, faceti lucrurile putin diferit. Inlocuiti hartia si creioanele cu o tableta grafica si in acest fel, aveti parte de o experienta noua, ce sigur va ridica nivelul de curiozitate si atentie. Desenati, scrieti si colorati, toate pe un singur device. Evitati momentele in care trebuie sa faceti curat dupa terminarea acestor activitati creative si cu siguranta captati atentia celor mici intr-un mod diferit, prezentand ceva nou. Atentie, aceasta nu trebuie sa inlocuiasca metodele traditionale folosite pana acum, dar este bine sa faci o schimbare din cand in cand. Cat ei dorm sau sunt ocupati cu altceva, si tu poti sa folosesti tableta pentru propria sursa de distractie, fiind un accesoriu care impaca toate categoriile de varsta.

Sper ca te-am convins ca aceasta perioada nu inseamna plictiseala si izolare. Foloseste cu incredere mijloace moderne pentru a avea parte de activitati interesante si diverse cu cei mici. Imbina traditionalul cu tehnologia moderna si incercati sa va distrati la maxim. Mai presus de toate, aveti grija de voi. 😊