Spacer Romania Blog

Cum lucram eficient de acasa?

Daca la inceput “work from home” a fost o solutie salvatoare si oarecum de compromis, acum este o realitate si un stil de viata, cu care multi dintre noi au inceput sa se obisnuiasca. Ce-i drept, nu este o varianta care prezinta doar beneficii, pentru ca simtim lipsa socializarii, a interactiunii face to face si ne este dor de oamenii cu care lucram in fiecare zi. Exista totusi si multe plusuri la acest capitol, pentru ca petrecem mai mult timp acasa, alaturi de cei dragi si economisim timpul pierdut in trafic. Atentie insa, un timp extra nu inseamna extinderea programului de lucru in afara orelor normale, pentru ca trebuie sa invatam sa punem si personalul pe primul loc si sa ne bucuram de lucrurile care conteaza cu adevarat.  

Pana cand lucrurile vor reintra in normalitate, trebuie sa avem parte de toate conditiile necesare care sa ne asigure un confort in munca pe care o depunem. Nu trebuie sa uitam si de nelipsitul work-life balance, pentru ca este foarte important in sanatatea noastra si in relatiile pe care le avem cu cei dragi. Confortul ni-l cladim noi, in functie de preferinte, dar avem exemplu si gadget-urile pe care le avem la birou si poate ni le dorim si acasa. Spacer.ro rezolva rapid orice doleanta in materie de gadget-uri.  

Lampa LED este ideala pentru cei care lucreaza pana la ore tarzii, desi nu este o varianta de lucru pe care o recomandam din pricipa notiunii noastre preferate de work-life balance. Se conecteaza la laptop sau PC si te ajuta sa poti vedea mai bine tastatura sau alte butoane esentiale cu care nu esti obisnuit. Atentie insa, nu trebuie sa faceti abuz si sa incercati sa limitati munca pe intuneric, pentru ca cei dragi va asteapta sa petreceti timp impreuna. 

Standul Spacer este recomandat persoanelor care au un laptop mai “agitat”, care se incinge repede. Daca fisierele de calcul sau prezentarile incalzesc atmosfera si solicita laptopul de munca, atunci acest stand il ajuta sa se racoreasca si sa functioneze corespunzator mult timp, fara sa intampine probleme. Este extrem de util  pentru ca nimeni nu doreste ca laptopul sa se strice, mai ales cu toate informatiile vitale de munca pe care le contine. 

Orice gadget trebuie ferit de apa si de praf, de aceea recomanda acest kit de intretinere, special facut pentru a prelungi durata de viata a aparatelor folosite pentru munca. Curatarea laptopului trebuie sa fie deja o rutina, pentru ca este o activitate normala si in plus, fereste si utilizatorul de inhalarea prafului sau a altor bacterii care ii pot face rau. S-au facut anumite studii conform carora tastatura este in top 3 cele mai pline de bacterii locuri din casa, asa ca trebuie sa avem grija de noi. 

Cine a zis ca work from home inseamna neaparat lucrat de acasa? Aceasta flexibilitate iti da posibilitatea de a lucra din diverse locuri, precum munte, mare sau atunci cand esti in vizita la parinti. Oricum, orice workaholic trebuie sa aiba cu el un card reader, plin cu toate informatiile importante la care trebuie sa aiba acces mereu, in orice loc s-ar afla.    

Este important sa aducem confortul biroului la noi acasa, insa este si mai important sa stim sa profitam de aceasta flexibilitate si sa imbinam frumos activitatile personale cu cele profesionale.  De gadget-uri ne ocupam noi, asa ca voi trebuie sa va focusati mai mult pe task-uri si pe activitati fun in timpul liber, alaturi de cei dragi.