Spacer Romania Accesorii Spacer, Blog

Muzica – ce beneficii are asupra sanatatii?

 

Eric Olson vorbea foarte frumos despre muzica, spunand: “Muzica este felul in care suna viata”. Se vede clar din vorbele sale cat de mult iubeste muzica, cat de mult avea nevoie de ea, comparand-o cu un lucru indispensabil care practic reflecta starile celui care o asculta. Aceasta necesitate o avem toti, fie ca realizam sau nu. Chiar daca nu o ascultam in mod regulat sau nu suntem dependenti de ea in anumite situatii precum munca fizica sau intelectuala, muzica ajuta psihicul sa functioneze armonios si sa treaca mai usor peste anumite situatii.

Muzica hraneste sufletul

Poate cel mai important beneficiu al muzicii este puterea sa terapeutica. Multi oameni au nevoie de muzica precum aerul, pentru ca ii ajuta sa treaca peste momentele grele, sa uite de anumite evenimente sau pur si simplu sa isi goleasca mintea si sa profite de cateva clipe de relaxare. Muzica este o oaza de liniste pentru cei care au nevoie, o sursa de inspiratie pentru cei mai talentati sau un moment de respiro pentru cei obositi. Daca am sta sa enumeram toate avantajele muzicii, probabil nu am termina niciodata acest articol.

Muzica este energie

Muzica este o sursa inepuizabil de energie. Preferata in salile de sport, un exercitiu perfect nu se poate realiza fara muzica, fiind motorul oricarui program reusit. Muzica iti da energie sa iti duci taskurile la bun sfarsit sau sa gatesti cu veselie o mancare delicioasa. Muzica te insoteste atunci cand trebuie sa faci curat sau cand trebuie sa calci. O camasa se calca mult mai bine si mai repede pe ritmul melodiei preferate, pentru ca efectiv uiti de ceea ce ai de facut si te concentrezi sa canti impreuna cu interpretul tau preferat. Muzica te ajuta sa iti faci rutina de exercitii fizice pe timp de izolare si sa uiti putin de evenimentele de afara. Este foarte usor sa te lasi purtat de val si de un ritm bun.

Muzica are grija de corpul tau

Muzica este trainerul tau personal, fiind cea care impune ritmul. Miscarea se face mult mai bine pe muzica si astfel ai parte de un exercitiu fizic complet si dinamic. Te simti mai vesel, mai activ si mai plin de energie atunci cand te bucuri de ritmurile tale preferate. Miscarea capata astfel o tenta vesela si iti da acea pofta de “repeat” pentru ca nu simti cand trece timpul. De multe ori se intampla sa mai doresti o alta melodie si o alta si o alta….

Daca ti-am starnit apetitul pentru voie buna, miscare si muzica, avem cateva idei super bune pentru a te bucura de ele, folosind device-uri smart si foarte practice. Pe Spacer.ro gasesti super multe solutii “muzicale” iar noi recomandam cu drag 3 produse indispensabile pentru o stare de bine: boxa spacer pentru muzica in sistem surround, casti spacer pentru o atmosfera mai intima si boxa spacer trolly pentru o petrece la care sa participe toti membrii familiei.